Focaccia med morötter (till Maja)
1 pkt jäst
5 dl vatten
1 msk honung
1 dl solroskärnor
½ msk salt
2 rivna morötter
13-14 dl dinkelsikt eller vetemjöl special
½ dl frömix (t.ex solrosfrön, pumpakärnor och linfrön)
fingsalt
Smula jäst och lös upp i 5 dl varmt vatten (37 grader)
Tillsätt morötter, salt och honung.
Blanda i det mesta av mjölet och arbeta kraftigt. Det ska vara en lite lösare deg än vanligt.
Jäs 30-40 min.
Häll degen i långpanna. Platta till men mjölade händer
Jäs ungefär 30 min.
Pensla på vatten och strö över salt och frömix.
Grädda i 200 grader cirka 20 minuter.
Skär brödet i bitar när det svalnat.
Kommentarer
Postat av: Maja
Hejsan!
Nu har jag precis satt in brödet i ugnen så får vi hoppas det blir lika bra som ditt blev igår!
Och att Mamma & Erik tycker lika mycket om det som jag! :D
Trackback