Focaccia med morötter (till Maja)



1 pkt jäst
5 dl vatten
1 msk honung
1 dl solroskärnor
½ msk salt
2 rivna morötter
13-14 dl dinkelsikt eller vetemjöl special

½ dl frömix (t.ex solrosfrön, pumpakärnor och linfrön)
fingsalt

Smula jäst och lös upp i 5 dl varmt vatten (37 grader)
Tillsätt morötter, salt och honung.
Blanda i det mesta av mjölet och arbeta kraftigt. Det ska vara en lite lösare deg än vanligt.
Jäs 30-40 min.
Häll degen i långpanna. Platta till men mjölade händer
Jäs ungefär 30 min.
Pensla på vatten och strö över salt och frömix.
Grädda i 200 grader cirka 20 minuter.
Skär brödet i bitar när det svalnat.

Kommentarer
Postat av: Maja

Hejsan!

Nu har jag precis satt in brödet i ugnen så får vi hoppas det blir lika bra som ditt blev igår!

Och att Mamma & Erik tycker lika mycket om det som jag! :D

2009-07-27 @ 09:56:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0