Cykelbröd till Björn M

Mycket frön, mycket nyttigt och mycket gott
Extra gott om man köper kross och mjöl på Wirblads i Smedby



1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl solrosfrön
½ dl linfrön
5 dl vatten
50 g jäst
1½ msk honung
1½ tsk salt
c:a 8 dl vetemjöl special

1. Kvällen innan eller några timmar innan
Mät upp vetekross, rågkross, solrosfrön och linfrön. Häll över 2½ dl varmt vatten och låt det stå.

2. Nästa morgon eller efter några timmar.
Blanda jäst med 2½ dl varmt vatten.
Blanda i resten av ingredienserna och arbeta i maskin. det ska bli en ganska lös deg.
Jäs 30-40 min.
Häll ut degen på mjölad bänk, häll över lite mjöl och platta ut.
Skär 12-15-18 bitar och lägg på plåt.
Jäs c:a 30 min.
Grädda 12-15 min i 225 grader.

Björn, försök nu själv. Det är skitenkelt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0