Gryta med kyckling och potatisgnocci
Snabb och god. För vegetariskt alternativ, ta corn i stället för kyckling
1-2 gula lökar
300 g champinjoner
5-600 g benfria kycklinglår eller kycklingfile
1 msk rapsolija
3 msk stark ajvar relish (eller mindre eller mer)
2 dl matlagningsgrädde
½ dl vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
500g (1 påse) färsk potatisgnocci
Skala och skär löken i bitar och svampen i kvartar. Dela kycklingen i 3 cm bitar. Bryn kycklingen i oljan. Tillsätt lök ch svamp och fräs en stund. (c:a 3 min) Tillsätt ajvar, grädde och vatten. Salta och peppra. Sjud i 5 min. Lägg i gnocci i grytan och koka ytterligare c:a 2-3 min. Smaka av med salt och peppar.
1-2 gula lökar
300 g champinjoner
5-600 g benfria kycklinglår eller kycklingfile
1 msk rapsolija
3 msk stark ajvar relish (eller mindre eller mer)
2 dl matlagningsgrädde
½ dl vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
500g (1 påse) färsk potatisgnocci
Skala och skär löken i bitar och svampen i kvartar. Dela kycklingen i 3 cm bitar. Bryn kycklingen i oljan. Tillsätt lök ch svamp och fräs en stund. (c:a 3 min) Tillsätt ajvar, grädde och vatten. Salta och peppra. Sjud i 5 min. Lägg i gnocci i grytan och koka ytterligare c:a 2-3 min. Smaka av med salt och peppar.
Kommentarer
Trackback