Storbiff
Passar mej utmärkt. Snabblagat, få ingredienser och dessutom gott
600 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
2 krm svarteppar
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 msk smör
1-2 dl matlagningsgrädde
1 tsk kalvfond
Tillbehör
200 g tärnad fetaost
2 hackade tomater
1 tsk hackad rosmarin
Blanda färs, salt, peppar, ägg och vitlök. Rör ordentligt. Hetta upp smör i panna med släpplättbeläggning. Lägg i färsen som en enda stor biff och platta till. Stek 3-4 min. Vänd med hjälp av ett lock. Stek 2 min till. Tillsätt grädde och kalvfond runt biffen. Strö över fetaost, tomater och rosmarin. Sjud under lock 3-4 min.
Servera med klyftpotatis (fryst eller hemkörd)
600 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
2 krm svarteppar
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 msk smör
1-2 dl matlagningsgrädde
1 tsk kalvfond
Tillbehör
200 g tärnad fetaost
2 hackade tomater
1 tsk hackad rosmarin
Blanda färs, salt, peppar, ägg och vitlök. Rör ordentligt. Hetta upp smör i panna med släpplättbeläggning. Lägg i färsen som en enda stor biff och platta till. Stek 3-4 min. Vänd med hjälp av ett lock. Stek 2 min till. Tillsätt grädde och kalvfond runt biffen. Strö över fetaost, tomater och rosmarin. Sjud under lock 3-4 min.
Servera med klyftpotatis (fryst eller hemkörd)
Kommentarer
Trackback