Lufsa på mitt sätt
Det finns massor med recept på Lufsa. Jag gör en raggmunksmet och gräddar den i ugnen. Rätt snabbt att blanda ihop men det tar en stund i ugnen. Fast det är det värt.
2 dl mjöl
1,5 tsk salt
5 dl mjölk
1 ägg
8-10 potatisar
250-400 g rimmat fläsk i skivor
Blanda mjöl, salt, mjölk och ägg.
Skala och riv potatisen fint. Om jag använder färskpotatis häller jag potatisrivet i en sil för att bli av med lite vätska.
Blanda potatisen i smeten.
Häll i smord långpanna.
Lägg fläskskivorna på smeten.
Grädda 30-40 min i 225 grader tills rätten är gyllenbrun.
Ät me lingon.
2 dl mjöl
1,5 tsk salt
5 dl mjölk
1 ägg
8-10 potatisar
250-400 g rimmat fläsk i skivor
Blanda mjöl, salt, mjölk och ägg.
Skala och riv potatisen fint. Om jag använder färskpotatis häller jag potatisrivet i en sil för att bli av med lite vätska.
Blanda potatisen i smeten.
Häll i smord långpanna.
Lägg fläskskivorna på smeten.
Grädda 30-40 min i 225 grader tills rätten är gyllenbrun.
Ät me lingon.
Kommentarer
Postat av: Susanne&alice
MUMS vad gott det va!
Trackback