Helens goda bröd

Fick recepet av Helene Brändevall. Det är så gott och enkelt så jag måste dela med mej. Snabbt att röra ihop men ska stå rätt länge i ugnen. Kan nog varieras i det oändliga. Skafferirensning.
Det är inte så jättelång hållbarhet så jag brukar frysa in en. Alternativt kan man ju göra halv sats.





5 dl grahamsmjöl
2 dl vetegroddar
2,5 dl vetekli
2-3 dl rågkross, pumpafrön, linfrön eller vad som (här kan man varera sej, sist hade jag rågkross och pumpafrön)
4,5 dl mjöl (också här finns utrymme för variationer, sist hade jag durum och fullkornsvete)
5 tsk bikarbonat
1 dl  sirap
1 l lättfil (hade glömt att köpa det sist men det blev lika bra med lättyoughurt)

Blanda och fördela i två avlånga smorda och mjölade formar.

160 grader i 1,5 till 2 timmar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0