Helens goda bröd
Fick recepet av Helene Brändevall. Det är så gott och enkelt så jag måste dela med mej. Snabbt att röra ihop men ska stå rätt länge i ugnen. Kan nog varieras i det oändliga. Skafferirensning.
Det är inte så jättelång hållbarhet så jag brukar frysa in en. Alternativt kan man ju göra halv sats.
5 dl grahamsmjöl
2 dl vetegroddar
2,5 dl vetekli
2-3 dl rågkross, pumpafrön, linfrön eller vad som (här kan man varera sej, sist hade jag rågkross och pumpafrön)
4,5 dl mjöl (också här finns utrymme för variationer, sist hade jag durum och fullkornsvete)
5 tsk bikarbonat
1 dl sirap
1 l lättfil (hade glömt att köpa det sist men det blev lika bra med lättyoughurt)
Blanda och fördela i två avlånga smorda och mjölade formar.
160 grader i 1,5 till 2 timmar
Det är inte så jättelång hållbarhet så jag brukar frysa in en. Alternativt kan man ju göra halv sats.
5 dl grahamsmjöl
2 dl vetegroddar
2,5 dl vetekli
2-3 dl rågkross, pumpafrön, linfrön eller vad som (här kan man varera sej, sist hade jag rågkross och pumpafrön)
4,5 dl mjöl (också här finns utrymme för variationer, sist hade jag durum och fullkornsvete)
5 tsk bikarbonat
1 dl sirap
1 l lättfil (hade glömt att köpa det sist men det blev lika bra med lättyoughurt)
Blanda och fördela i två avlånga smorda och mjölade formar.
160 grader i 1,5 till 2 timmar
Kommentarer
Trackback