Grovrutor, gott bröd som räcker till många



50 g jäst
(50 g margarin, glömde det en gång och det blev lika bra)
3 dl vatten + 3 dl mjölk
1 msk salt
1 msk brödkryddor
(2 dl surdeg om du har det, det går bra utan)
2 dl solrosfrön
1,5 dl mörk sirap
c:a 13-15 dl mörkt lantbrödsmjöl

Smula ner jäst och blanda med 37 gradig vätska. Tillsätt allt utom mjöl och blanda. Tillsätt mjöl. Degen ska nästan vara lite kladdig. Arbeta 10 minuter i degmaskin. Jäs 40-60 min på varmt ställe. Smörj en långpanna eller lägg i bakplåtsduk (non-sticky). Häll i degen och platta ut med mjölade händer. Dela i 24 delar. Nagga. Jäs 30 -40 min. Grädda i 200 grader i c:a 20 minuter

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0