Långpannekaka, rabarber, äpplen eller vad du vill
Även denhär kakan är en sjöräddarfavorit
Jag gjorde den första gången med rabarber. Mycket gott. Nästa gång med äpplen. Lika gott. Jag tror Wiveka provade med hallon. Även det funkade. Nu har jag provat en GI-variant. Byt ut mjölet mot dinkel och sockret mot råsocker. Lika gott fortfarande.
250g smör
5dl socker
4 ägg
5 dl mjöl
1 msk bakpulver
1 msk kardemumma
5 stjälkar rabarber eller 5 äpplen i klyftor
250g smör
5dl socker
4 ägg
5 dl mjöl
1 msk bakpulver
1 msk kardemumma
5 stjälkar rabarber eller 5 äpplen i klyftor
Smält smöret blanda i sockret.
Lyft av från spisen och rör i äggen, mjöl, bakpulver och kardemumma till en jämn smet.
Häll i en långpanna med bakplåtspapper. Strö över rabarber eller äpple och ta på lite strösocker.
Grädda i ca 20min på 175 grader. Skär i bitar när kakan har kallnat.
Trackback