Äppelkaka med pinjenötter
Den här går bra att göra med solrosfrön i stället för pinjenötter.
Man kan göra mandelmassa själv om man har glömt köpa (som jag gjorde en gång) Lika mycket mandel och socker (ex 100+100 gram) Mixa tills det är mandelmassa.
Bild
125 g smör
2½ dl socker
3 ägg
3 dl mjöl
½ tsk bakpulver
1-2 äpplen
100 g mandelmassa
½ dl pinjekärnor
175 grader ugn. Smält smör. Rör i socker, ägg, mjöl och bakpulver. Bred ut i smord och bröad form med löstagbar kant. Kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Lägg i formen. Grovriv mandemassa och strö över. Strö över pinjenötter. Grädda i c:a 30 min. (Pudra ev över florsocker det är rätt snyggt) Servera med eller utan vispad grädde.
Man kan göra mandelmassa själv om man har glömt köpa (som jag gjorde en gång) Lika mycket mandel och socker (ex 100+100 gram) Mixa tills det är mandelmassa.
Bild
125 g smör
2½ dl socker
3 ägg
3 dl mjöl
½ tsk bakpulver
1-2 äpplen
100 g mandelmassa
½ dl pinjekärnor
175 grader ugn. Smält smör. Rör i socker, ägg, mjöl och bakpulver. Bred ut i smord och bröad form med löstagbar kant. Kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Lägg i formen. Grovriv mandemassa och strö över. Strö över pinjenötter. Grädda i c:a 30 min. (Pudra ev över florsocker det är rätt snyggt) Servera med eller utan vispad grädde.
Kommentarer
Postat av: oline
den är asgod.
mamma gjorde den på våra egna äppeln.
Mumsigt du
keep up the good work
Trackback